skip to main content

Gıda ve İçecek

Başarılı gıda ve içecek ürünleri üretmeye yönelik bileşenler, hammadde ve uzmanlık.  
 

Gıda ve içecek üreticileri son derece karmaşık ve sürekli değişen bir ortamda çalışmaktadır. Tarım ürünlerini yüksek kaliteli bileşenlere çevirme alanında uzmanlığımız, tüm dünyadaki müşterilerinizin memnun kalacağı ürünler oluşturma alanında avantaj sunar.

Günümüzde, gıda tüketimi alanındaki eğilimlerin çoğu yaşlanan nüfusa, artan kentleşme düzeyine ve değişen yaşam tarzlarına bağlıdır. Tüketicilerin, sağlıklı ürünleri tercih ettiklerinde gıdaların tat ve kıvamındaki değişimi dengelemek istemediğinin bilincindeyiz. Fikirleri fırsatlara çevirmek için buradayız. Ana ve özel bileşenler, bileşen ve gıda sistemlerinden oluşan kapsamlı portföyümüz, gıda ve içecek alanlarında karşılaştığınız tüm zorluklarda başarıyı yakalamanıza yardımcı olur.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki müşterilerimize sunduğumuz ürün çözümlerimizi keşfedin.

Kakao ve Çikolata

Chocolate Kakao ve Çikolata

Gıda bileşenleri alanında engin uzmanlığımızı kakao hakkında bilgilerimizle harmanlayarak kakao çekirdeklerini temin etmekten kakao ve çikolata ürünlerini kapınıza kadar getirmeye kadar birçok aşamada tedarik zincirimizi yönetiyoruz.  

  • Gerkens® kakao tozu
  • Kakao likörü
  • Kakao yağı
  • Çikolata
  • Kaplamalar 
  • Dolgular

Bitkisel Yağlar

Bottles of vegetable oil Bitkisel Yağlar

Kapsamlı rafinasyon, karıştırma ve modifikasyon alanındaki uzmanlığımız ile kapsamlı yağ portföyümüzle besin değeri ve kalitesi yüksek gıdalar üretmenize yardımcı oluyoruz. Paketleme tesislerimiz sağlığı, güvenliği ve sürdürülebilirlikle ilgili gereksinimleri destekleyen paketleme biçimleri sunuyor. 

  • Ayçiçeği yağı
  • Kanola yağı
  • Soya yağı
  • Mısır yağı
  • Tropikal yağlar
  • Zeytinyağı
  • Fonksiyonel karışımlar

Fonksiyonel Sistemler

Orange juice

Cargill’in ürün yelpazesinde, ayrı kullanımlarına kıyasla benzersiz performans sağlayan en az iki içeriğin birleştirilmesiyle oluşan birçok seçenek bulunmaktadır. Ürünlerimiz, üstün tat ve doku özelliklerinin yanı sıra ideal kıvam ve stabilite sunmak için uygun çözümler sunar.  

  • Standart sistemler
  • Tümleşik sistemler
  • Lesitin taşıyıcı sistemler

Hidrokoloidler

Person harvesting seaweed Hidrokoloidler

Biyopolimer, karagenan, galaktomanan ve pektin gibi ürünler dahil birçok hidrokoloid seçeneği, sunuyoruz. Bu ürünler gıda sektöründe ve kozmetik, farmasötik ve teknik uygulamalarda jelleştirme ve yoğunlaştırma maddesi olarak kullanılır. 

  • Karagenanlar
  • Galaktomananlar
  • Pektinler
  • Ksantan sakızı

Lesitinler

Lecithin Lesitinler

Lesitin alanında 70’ten fazla yıl deneyimimizle, ürünler geliştiren müşterilerimizi desteklemek için lesitin bazlı çözümlerden oluşan geniş bir portföy sunuyoruz. NGM ve alerjen olmayan ürünler, yapay emülgatörlere alternatif olarak sürdürülebilir yollarla elde edilen temiz etiketlerimizle yeni gelişmeleri ticari başarılara dönüştürmek için çalışıyoruz. Soya, ayçiçeği yağı, kanola yağı ve yumurta gibi doğal kaynaklardan elde ettiğimiz birçok lesitin ürünü sunuyoruz. 

  • Sıvı, bileşik, yağı giderilmiş ve parçalara ayrılmış lesitinler
  • Değiştirilmiş (enzimatik hidroliz) ve değiştirilmemiş

Proteinler

Protein Proteinler

Cargill, buğday ve mısır bazlı proteinlerden uygun maliyetli ve sürdürülebilir kaynaklar üretir. Bitkisel proteinlerimiz, maliyeti düşürmeyi ve daha sağlıklı gıdalar üretmeyi amaçlayan müşterilerimizin tüketici taleplerini karşılamaya yardımcı olur. ProwLiz™ buğday proteinlerimiz birçok gıda uygulamasına fayda katarken içecek formüllerinde benzersiz yararlar sunar. 

  • ProwLiz™ Hidrolize Buğday Proteini 
  • Mısır gluten yemi

Nişastalar

Corn starch Nişastalar

Nişasta, insanların en sık tükettiği karbonhidrat türüdür. Nişasta ürünleri sık tüketilen gıdaların kıvamını arttırmak, gıdaları stabilize etmek, emülsiyon haline dönüştürmek ve geliştirmek için kullanılır. Darı, Mısır, Patates, Tapyoka ve Buğday gibi birçok bitkisel hammaddeden elde edilen nişasta bazlı çözümlerimiz, dünya çapında tüm gıda ve içeceklerin kalitesine katkıda bulunur.

  • Doğal ve fonksiyonel, temiz etiketli nişasta
  • Fonksiyonel nişasta (cook-up ve instant)
  • Maltodekstrinler (sıvı/sprey tekniğiyle kurutulmuş)
  • Sprey tekniğiyle kurutulmuş glukoz

Tatlandırıcılar

shared sweeteners preview 425x325  Tatlandırıcılar

Üç ana içerik kategorisine ayrılan birçok tatlandırıcı sunuyoruz: Ana tatlandırıcılar, Zerose™ gibi polioller, eritriol ve özel tatlandırıcılar. Sunduğumuz tatlandırıcı önerileri yiyecek ve içecek uygulamalarında geleneksel şekerin yerine geçer.

  • Dekstroz
  • Glikoz
  • Glikoz - fruktoz şurupları
  • Hidrolizatlar
  • Polioller
  • Özel tatlandırıcılar
  • Stevia

Gliserin

Gliserin

Gıda ve içecek uygulamalarında gliserin nemlendirici, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca ticari olarak üretilen az yağlı gıdalarda şeker yerine geçen gıda ve likörlerde kıvam artırıcı olarak kullanılır. Cargill, %86,5 - %99,7 aralığında damıtılmış gliserin dahil birçok gliserin ürününün yanı sıra AB yönetmelikleri uyarınca Koşer, Helal, RSPO, E442 ve genetiği değiştirilmemiş gıda sertifikalarına sahiptir.